Texas Card House Meminta Hakim Menggantung Perintah Penutupan Bilik Poker
togel

Texas Card House Meminta Hakim Menggantung Perintah Penutupan Bilik Poker

Kelab poker terkenal Dallas Texas Card House meminta penangguhan pelaksanaan. Bulan lalu, hakim Mahkamah Daerah Dallas mengekalkan Totobet SGP keputusan pegawai bandar untuk membatalkan lesen penghunian kelab, yang akan memaksanya ditutup.

Rumah Kad Texas
Rumah Kad Texas di Dallas sedang rancak. Tetapi hakim Mahkamah Daerah memutuskan bulan lalu bahawa perniagaan yang berkembang maju adalah operasi perjudian haram. (Imej: PokerNews)
Minggu lalu, peguam untuk Texas Card House meminta Hakim Daerah Eric Moye untuk menghalang bandar itu daripada menguatkuasakan perintah itu sementara menunggu penyelesaian rayuan, rekod mahkamah menunjukkan. Mereka memberi amaran penutupan mengejut kelab itu akan mengakibatkan kehilangan 235 pekerjaan.

Perjudian diharamkan di Texas di bawah Bab 47 kanun keseksaannya melainkan dibenarkan secara jelas oleh badan perundangan. Tetapi bilik poker berpendapat mereka beroperasi di bawah kelemahan kerana mereka adalah kelab persendirian.

Pada akhirnya, kes itu sedang dalam pertembungan dengan Mahkamah Agung Texas, yang akan memutuskan kesahihan bilik poker “peribadi” di Negeri Lone Star, seperti yang dinyatakan oleh Moye dalam keputusannya bulan lepas. Tetapi itu boleh mengambil masa bertahun-tahun. Sementara itu, Ketua Pegawai Result Sidney Eksekutif Texas Card House Ryan Crow berpeluh $2 juta yang dilaburkan dalam usaha itu. Itu selepas dia diyakinkan oleh bandar rancangannya adalah sah.

Crow memasuki pajakan untuk tapak itu pada Disember 2019 dan menerima pensijilan yang dikeluarkan oleh bandar pada Oktober 2020. Dia memberitahu CBS awal tahun ini dia menghabiskan lebih daripada dua tahun terlibat dalam mesyuarat dengan pegawai bandar untuk mencari lokasi yang diluluskan.

Tetapi pada Januari 2022, Crow tiba-tiba menerima notis bahawa pegawai bandar telah berubah fikiran. Dia dimaklumkan dia “menjaga tempat perjudian” dan perlu ditutup. Permit kelab telah dibatalkan.

The Carve-out
Bab 47 Kanun Keseksaan Texas menyatakan: “Ia adalah pembelaan terhadap pendakwaan [untuk perjudian]” jika “pelakon yang terlibat dalam perjudian [berada] di tempat persendirian; tiada orang menerima apa-apa faedah ekonomi selain daripada kemenangan peribadi; [dan] kecuali kelebihan kemahiran atau nasib, risiko kalah dan peluang untuk menang adalah sama untuk semua.”

Texas Card House, dan bilik poker lain seperti di negeri ini, berpendapat mereka adalah kelab persendirian. Mereka berkata poker ialah permainan kemahiran, berbanding permainan perjudian tulen, dan mereka mengelak daripada bertindak sebagai “rumah” kerana mereka tidak mengambil garu. Sebaliknya, mereka mengenakan bayaran kepada pelanggan mengikut jam untuk berada di tempat tersebut.

Pengkritik mengatakan mereka mendapat keuntungan daripada perjudian sama ada mereka mengambil garu atau tidak, dan mereka bukan tempat persendirian kerana mereka menarik ratusan pemain setiap hari. Mereka mengatakan ukiran “peribadi” bertujuan untuk permainan rumah persendirian.

Disalahgunakan budi bicara
Pada bulan Mac, Lembaga Pelarasan Dallas menentukan kelab itu tidak Result HK melakukan apa-apa yang tidak dibenarkan untuk dilakukan tahun lepas apabila bandar membenarkannya beroperasi.

Tetapi bulan lalu Moye menulis dalam keputusannya lembaga itu telah “menyalahgunakan budi bicaranya dan membuat keputusan yang menyalahi undang-undang” apabila ia membatalkan pembatalan sijil pendudukan bandar itu.

Perbicaraan mahkamah sama ada akan menggantung penguatkuasaan bandar terhadap keputusan Moye dijadualkan pada 28 November.